Оригинална публикация

Редакторите в Мисъль Михаил Кръстев и Теодор Димокенчев в дискусия с Мартин Табаков от Института за дясна политика. Основни теми на разговора са най-важните вътрешнополитически събития от месец януари, изучаването на комунизма в училище, предстоящите избори в Русия и др.

“Позицията на БСП стана ясна още по време на последната презиборна кампания, през пролетта на миналата година, когато партията зае една доста по-непопулярна знас и популярна за нейното твърдо ядро позиция, с която не се дистанцира от комунистическия режим в България. Помним какви изказвания правеше лидерът на БСП по време на кампанията, какво й е отнела демокрацията, помним какви изказвания направи настоящият депутат от БСП Крум Зарков.”

заяви Михаил Кръстев относно изучаването на комунизма в училище.

“Доста е иронично, че е точно сега това изказване на Иван Кръстев, тъй като имаше леко покачване на осигурителната вноска и абсолютно всеки нает на трудов договор човек видя с януарската си заплата, че получава по-малко пари. Тоест защо изобщо може да става дума, че има някаква връзка между повишаването на данъците и повишаването на работната заплата? Абсолютно безсмислено е това твърдение.”

коментира Теодор Димокенчев изказването на Иван Кръстев, че моделът “ниски данъци, ниски заплати” гони способните на Запад.

Вижте още в пълното предаване:

Don`t copy text!